KatthomeopatenKatthomeopaten
Katthomeopaten
KatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopatenKatthomeopaten

 

Fallbeskrivningar

Här är några fallbeskrivningar där homeopati varit grunden i en helhetslösning för kattens välbefinnande. Beskrivningarna visar exempel på hur man kan använda homeopati för katt. Ägarna har varit i kontakt med veterinär och katterna har fått veterinärvård, då det behövts, även om det inte nämns i texten.

Akuta behandlingar/symtombehandling

Kattunge som var lös i magen
En 6 veckor gammal kattunge som var lös i magen. Allmäntillståndet var bra och kattungen var pigg. Den ökade dock inte i vikt pga magbesvären. Den fick tre doser av ett medel som är verksamt vid lös avföring och diarré och blev bra i magen efter det.

Rädsla inför veterinärbesök
Det här var en huskatt som var mycket rädd när hon var hos veterinären. Det hela började redan i bilen på vägen dit och blev sedan värre och värre. Hon fick ett homeopatiskt medel som kan användas förebyggande vid rädslor. 2 timmar innan veterinärbesöket fick hon sin dos och klarade sedan besöket mycket bättre.

Mjölkstockning
En kattmamma som fick mjölkstockning och var väldigt hård och öm i juvret. Hon fick det homeopatiska medel som används vid mjölkstockning och efter 6 timmar var juvret betydligt mjukare. Efter 12 timmar var mjölkstockningen helt borta.

Böld efter kattbett
En 12 år gammal katt som, trots att han var kastrat, ofta råkade i slagsmål om sitt revir. Han fick ofta bölder efter kattbetten och de var mycket ömma. Ofta behövde katten åka till veterinären för att skära upp bölden och få en antibiotikakur. Det finns ett homeopatiskt medel som verkar för att öppna bölder och läka ut dem. Ägarna till katten gav detta så snart de såg att en böld var på gång och på så vis kunde de påskynda läkningen av bölden på ett tidigt stadium och utan att den behövde skäras upp.

Kejsarsnitt / för lite mjölk
Efter att ha blivit kejsarsnittad så kom mjölkproduktionen inte igång för den här honan. Såret ömmade och kattungarna fick inte dia så att mjölken kom igång. Honan fick först ett medel som är smärtstillande, antiinflammatoriskt och påskyndar läkning av sår. I och med detta så fick ungarna börja dia, men det fanns fortfarande för lite mjölk. Honan fick då ett homeopatiskt medel som stimulerar mjölkproduktionen och i och med det så kom mjölken igång ordentligt och matte kunde sluta med stödmatningen.

Grundmedelsbehandling (konstitutionsbehandling)
Behandling vid mentala besvär eller av fysiska besvär av mer komplicerad natur

Utställningskatt med eksem
Det här var en mycket framgångsrik utställningskatt som i drygt ett år dragits med klåda, eksem och håravfall på halsen, hakan och bröstet. Detta orsakade naturligtvis katten stora besvär och hon kunde inte heller ställas ut. Den homeopatiska behandlingen påbörjades i oktober och i början av januari var problemen borta och katten var utan klåda och besvär. Att matte och husse kunde ta med henne på utställning igen, var en bonus. Förutom att hennes hudproblem blev bra, såg matte och husse att hon även förändrades mentalt till det bättre. Hon hade varit en ganska blyg katt men började nu ta för sig mer och passade därmed bättre in i flocken. På utställning blev hon mer avslappnad i och med att hennes mentala energi stärktes. Från att ha gömt sig bakom burskynkena kunde hon nu leka i buren och även ta domarens synande med ro.

Perser med stress-snarkning
Enligt veterinären berodde snarkningarna hos denna perser på stress och svullna slemhinnor i kombination med perserrasen platta näsor. Katten var lätt stressad, lättskrämd och lite mammig i sin natur. Snarkningarna kom speciellt vid stressade situationer och för den här katten var det rätt många. Han behandlades under några månader med sitt eget grundmedel. Under den tiden blev hans självförtroende successivt bättre, han blev mer sällan stressad och snarkningarna avtog. Han blev mer avslappnad och tog bättre plats i flocken. Han var från början tunn och smal i kroppen, men under behandlingen musklade han på sig och gick upp i vikt.

Huskatt som bajsade inne
En 10 år gammal huskatt som började bajsa inne, vilket hon aldrig gjort förr. Hon var hängig och lite moloken. Hos veterinären hittade man inga fysiska orsaker till besvären. Hon behandlades med sitt grundmedel och blev pigg och glad igen och slutade att bajsa bredvid lådan efter två doser.

Hyperaktiv birma
Bus! var ledordet för den här ett år gamla birman som var mycket aktiv. Hon ville alltid att det skulle hända saker och om det inte gjorde det så ordnade hon det själv. Hon bet sönder mattor, dukar och annat som gick att riva i. Hennes familj lekte mycket med henne och hon fick följa med överallt, men det var ändå inte nog för henne. Hon var bara lite för mycket, men med absolut charm. Hon fick sitt grundmedel och redan efter första dosen syntes en förändring. Efter några månaders behandling kunde familjen lugnt plocka fram mattorna igen utan risk. Katten var fortfarande en aktiv och busig katt, men med en mer balanserad energi.

Rädd prinsessa
En 8 år gammal skogisfröken som levde sitt undanskymda liv i ett gästrum som sällan användes. Hon var blyg, försiktig och tillbakadragen. Åt inte när någon annan tittade på, kom inte fram och hälsade när det kom främmande och umgicks inte speciellt mycket med som människofamilj. Hon var tunn i kroppen, hade tunn päls och sköra klor och var väldigt noga med maten. Den här prinsessan, som familjen kallade henne, fick sitt grundmedel och började så sakteliga göra framsteg, men det tog tid. Hon började ta för sig lite mer, försvarade sin mat och kunde tillbringa stunder i husses knä framför teven. Hon började leka med den andra katten i huset. Efter flera månaders behandlig kom hon nyfiket fram och hälsade på sotaren när han kom på besök. Hennes päls och klor blev bättre och hon gick upp i vikt. Hon var fortfarande en blyg katt, men deltog mer i familjelivet och var mycket mindre tillbakadragen än hon varit från början.

 

Katthomeopaten